La primera dona cap de la Regió Policial Metropolitana de Barcelona

Reprodueix vídeo

Vídeo de la comissària Marta Fernàndez

L’actual comissària Marta Fernàndez va ingressar al cos l’any 1991 i des del passat any 2021 ocupa el càrrec de major responsabilitat a la Regió Policial Metropolitana de Barcelona (RPMB). És la primera vegada que una dona assumeix el comanament dels Mossos a Barcelona.
Durant la seva dilatada trajectòria professional ha ocupat diferents llocs de responsabilitat que fins la seva arribada sempre havien estat ocupats per homes. Destaca l’any 1996 per ser la primera dona en dirigir l’Oficina d’Atenció al Ciutadà (OAC) de l’ABP Selva Interior (Santa Coloma de Farners); l’any 1999, com a sergenta, per ser la cap de la Unitat de Seguretat Ciutadana de l’ABP Baix Empordà (Sant Feliu de Guíxols); i l’any 2000 per ser nomenada sotscap de l’esmentada ABP.
En la seva etapa més recent, ha destacat per ser la primera dona que va ser nomenada cap de l’Àrea Central de Policia Administrativa (ACPA) durant el període 2010-2018 i per ser la primera dona responsable de la Comissaria General d’Investigació Criminal del cos de Mossos d’Esquadra (CGIC) l’any 2021.

Comissària Marta Fernàndez

Les dones de la Unitat de Mitjans Aeris

La Unitat de Mitjans Aeris duu a terme un ampli ventall d’actuacions per donar suport a altres unitats del cos amb els helicòpters dels quals disposa. Està present a les grans concentracions de persones, retransmet imatges i vídeos des de l’aire, controla l’espai aeri en dispositius especials, vetlla per la seguretat del trànsit i s’encarrega de les formacions pròpies i d’altres unitats amb les quals assagen mètodes aeris.

En aquesta unitat, de creació recent, actualment hi ha una dona a l’equip.

Una dona, mossa d’esquadra, de la Unitat de Mitjans Aeris i un helicòpter del cos.

Reprodueix vídeo

Vídeo elaborat amb motiu del Dia de les Esquadres de l’any 2021.