Les dones accedeixen per primera vegada al
cos de Mossos d’Esquadra

El 1985 és l’any de la segona promoció de mossos i de la creació de l’Escola de Policia a Mollet del Vallès (Llei 27/1985, del 27 de desembre, de creació de l’Escola de Policia de Catalunya), que actualment s’anomena Institut de Seguretat Pública de Catalunya. Un total de 43 dones van ingressar al cos de Mossos d’Esquadra per primera vegada.

Grup de Mosses d’Esquadra i els seus companys, de la segona promoció, amb l’uniforme de l’Escola de Policia.

Tot i que el 1985 és l’any en què, per primera vegada, s’incorporen al curs de formació bàsica impartit en aquell moment per l’Escola de Policia, no és fins al 1986 que es graduen les 43 primeres dones i passen a formar part del cos de mossos d’esquadra de manera definitiva.

Reprodueix vídeo
Vídeo de l’acte de graduació de la segona promoció de Mossos d’Esquadra.
Retalls de premsa, en blanc i negre, que parlen sobre la primera promoció de dones al cos de Mossos d’Esquadra.
Retalls de premsa, en blanc i negre, que parlen sobre la primera promoció de dones al cos de Mossos d’Esquadra.

Avui les dones representen el 21% de la Policia de la Generalitat – Mossos d’Esquadra i, tot i que és el cos de policia amb més presència de dones en tot l’Estat espanyol, encara hi ha molt de camí per recórrer, molt per fer cada dia, i molt per assolir un món més igualitari. Per això treballem per augmentar el nombre d’efectius femenins i, com passa en d’altres àmbits, per incrementar la presència de les dones en els càrrecs de comandament.

Professionalitat, lideratge, vocació de servei, superació i compromís, són alguns dels valors que ens defineixen. #ORGULLOSAdeserMossa